Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka żółta marynowana...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 1,5 kg
sól 1 łyżka
marynata
ocet 10 % 1 szklanka
woda 8 szklanek
cukier 1 łyżka
ziele angielskie 10 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: papryka żółta marynowana...

z papryki usunąć ze środka miąższ i pestki, opłukać

pokroić na 4 części i w misce posypać solą, odstawić na całą noc

teraz paprykę z miski dać na sito, aby woda puszczona odciekła dobrze

do wyparzonych słoików wkładać części papryki i do każdego słoika wlać po łyżeczce oleju rzepakowego

zagotować marynatę i gorącą wlać do słoików, podokładać także składniki z marynaty do słoików

po 30 minutach gdy się odpowietrzą bąbelki to zamknąć dobrze słoiki

pasteryzować w gotującej wodzie z 10 minut postawione na denkach w garnku

ostudzone słoiki schować w ciemne i chłodne miejsce........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 29.10.2013 17:27
Świetne zapasy na zimę.
mic 28.10.2013 10:16
u mnie zrobiony duzy zapas:)
Smaczna_B 28.10.2013 09:04
paprykę już dawno zrobiłam , również taką
Paolcia 28.10.2013 07:27
mmm smaczne !!:)
fotoviderek 28.10.2013 07:25
Świetny zapasik na zimę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak