Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z wegetariańskim farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
ziemniaki 0,5 kg
pomidory 4 sztuki
ser żółty 20 dkg
sos pomidorowy 2 szklanki
papryka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z wegetariańskim farszem

Pomidorki obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować i również pokroić w kostkę. W patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć przygotowane wcześniej ziemniaki, pomidory, oraz posiekany ząbek czosnku. Doprawić do smaku ulubionymi przyprawami. Smażyć, aż zrobi się gęsta masa -nie zapominając o ciągłym mieszaniu. Następnie przełożyć zawartość patelni do salaterki i posypać startym na grubych oczkach serem żółtym.
Paprykę umyć, naciąć bok od góry w dół, wyciąć podłużną dziurę, przez którą należy wyjąć pesteczki i umyć wnętrze. W tak przygotowaną paprykę nałożyć farsz ziemniaczano -serowy.
Rozgrzać piekarnik (180 stopni). Przygotować żaroodporne naczynie do pieczenia, wlać w nie sos pomidorowy, potem ułożyć na nim papryki. Piec około 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 13.10.2011 11:24
super
iknkirke 02.12.2010 08:46
smaczna
Monika179
Monika179 12.11.2010 12:07
super przepis
Dorota76 16.09.2010 19:59
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak