Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z nadzieniem z indyka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 6 szt
mięso mielone indycze 1/2 kg
kuskus 1 szklanka
cebula 1-2 szt
czosnek 3 ząbki
kostka rosołowa 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z nadzieniem z indyka

Jedną paprykę kroimy na drobną kosteczkę, od pozostałych odcinamy wierzchołki i oczyszczamy środki.
Cebulę i czosnek drobno siekamy. Warzywa podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy.
Kuskus zalewamy bulionem w proporcjach podanych na opakowaniu.
Gotowy kuskus mieszamy z mięsem mielonym i warzywami- przyprawiamy.
Faszerujemy papryki farszem. Każdą owijamy szczelnie folią aluminiową i wkładamy do naczynia żaroodpornego- zapiekamy około 35-40 minut w temp. 180 stopni.
Podajemy z ulubionym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 18.10.2015 09:07
Smaczne jedzonko :)
Ania321 12.10.2015 16:39
Wygląda bardzo smacznie :)
2milutka 12.10.2015 16:35
fajny pomysł :)
Dorota76 12.10.2015 14:18
na pewno będzie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak