Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z mięsem i kaszą kuskus

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 4 szt
kasza kus-kus 1/2 szklanki
cebula 1 duża
papryczka chili 1/2 szt
mięso mielone wieprzowe 300 g
ser żółty starty 150 g
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z mięsem i kaszą kuskus

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, papryczkę chilli na kawałki. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z papryczką. Papryki przekroić na pół, odciąć ogonki, usunąć gniazda nasienne.
Krok 1 - Papryka z mięsem i kaszą kuskus foto
2
Dodać mięso mielone i usmażyć, doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Kawałki papryki odcięte z ogonków można dodać do mięsa. Dodać połowę startego sera i wymieszać.
Krok 2 - Papryka z mięsem i kaszą kuskus foto
3
Kaszę kuskus zalać 1.2 szklanki wrzącej wody. Odczekać 5 minut i rozmieszać.
Krok 3 - Papryka z mięsem i kaszą kuskus foto
4
Kasę kuskus i mięso wymieszać, jeśli potrzeba doprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełnić połówki papryk. Posypać pozostałym serem.
Krok 4 - Papryka z mięsem i kaszą kuskus foto
5
Papryki piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez ok. 20 minut. Można też je ugrillować.
Krok 5 - Papryka z mięsem i kaszą kuskus foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.12.2016 11:19
na pewno wyśmienicie smakuje
Anna169Hosz 26.07.2016 09:37
Dziś robię podobną.
Renataj 25.07.2016 23:06
Bardzo lubię tak /kuskus plus mięso/ faszerowaną paprykę:)
Krzysztof15 25.07.2016 21:32
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak