Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z kaszą pęczak, ryżem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 250 g
pieczarki 400 g
woda 1 litr
papryka czerwona 9 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
margaryna 2 łyżki
ser żółty 100 g
ryż 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z kaszą pęczak, ryżem i pieczarkami

Paprykę umyć ,osuszyć i odciąć górę i zostawić ,wyjąć nasiona .
Kaszę pęczak i ryż ugotować w posolonej wodzie według przepisu na opakowaniu .
Pieczarki umyć i pokroić , cebulę obrać i pokroić w kostkę .
Na patelni podsmażyć cebulę ,dodać pieczarki i chwilę podsmażyć. Dodać zawartość patelni do kaszy , wymieszać ,przyprawić pieprzem i solą .
Napełnić paprykę farszem ,na wierzch dodać startego żółtego sera i przykryć odciętą górą .Wstawić do piekarnika ,piec w 180 stopniach około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 20.11.2016 20:51
Wspaniała))
Grazyna0211 20.11.2016 16:02
smaczne danie
adelajda 20.11.2016 15:28
Super obiad
Edith85 20.11.2016 13:56
Uwielbiam
Renata9 20.11.2016 11:24
Bardzo dobry obiadek
Futka 20.11.2016 06:27
Pszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak