Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka z jajkiem zapiekana

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 4 szt
papryka żółta 4 szt
papryka czerwona 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka z jajkiem zapiekana

Bierzemy 4 sztuki papryki ulubionego koloru (oprócz zielonej - może być lekko gorzkawa). Odcinamy od strony bez gałązki na wysokość 2 centymetrów , oczyszczamy w środku z nasion. Obsmażamy na patelni z każdej strony lekko ok. 4 minut. Potem wbijamy jajko do każdej z papryk, oprószamy sola i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i do piekarnika (dowolna temperatura) – jajko ma się ściąć jak na miękko. Śniadanie pożywne dla 4osób.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 17.05.2012 19:24
właśnie czegoś takiego szukałam :) pozwolę sobie dodać zdjęcie! Było pyszne ! Zrobiłam w zielonej papryce i nie było gorzkie na szczęście !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak