Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie z olejem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg
papryka żółta 1,5 kg
woda 3 litry
olej 1/2 szkl
sól 2 łyżki
cukier 1 szkl
ocet 2/3 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie z olejem

Kroki postępowania

1
Papryki należy oczyścić z nasion i pokroić w grubszą kostkę.
Krok 1 - Papryka w zalewie z olejem foto
2
Z reszty składników należy zrobić zalewę. Wrzucamy pokrojoną paprykę na ciepłą zalewę.
Krok 2 - Papryka w zalewie z olejem foto
3
Paprykę należy zagotować w zalewie i gorącą nakładać do wyparzonych słoików.
Krok 3 - Papryka w zalewie z olejem foto
4
szczelnie zakręcamy i odstawiamy do góry dnem do wystygnięcie. Gotowe słoiki znosimy do spiżarni lub piewnicy.
Smacznego !
Krok 4 - Papryka w zalewie z olejem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 11.12.2012 22:09
dośc prosta sałatka a jaka pyszna
misia53 17.11.2012 13:47
bardzo dobra
Ewelina47 03.11.2012 20:43
też robię i bardzo lubię
Andysz 02.10.2012 15:43
też taką robię;)
halina17 02.10.2012 12:57
Dobry przepis , z olejem nie robiłam papryki.
Poison1988 02.10.2012 12:03
Takiej jeszcze nie robiłam :) Chyba spróbuję bo akurat mam sporo papryki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak