Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
cebula 30 dag
Zalewa:
ocet pół szklanki
woda 4 szklanki
cukier pół szklanki
ziele angielskie 10 ziarenek
Gorczyca biała cała Prymat pół opakowania
Liść laurowy suszony Prymat 5 liści
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie

Z papryki usuwami gniazda nasienne. Kroimy w paski, układamy w słoikach. Cebulę kroimy w plastry, wkładamy do słoja. Gotujemy zalewę: łączymy wszystkie składniki w garnku, gotujemy przez 5 minut, studzimy, zalewamy słoiki. Pasteryzujemy przez 15 minut. Odłożyć do spiżarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 07.12.2011 15:49
super przystawka
KasiaK90 07.08.2011 21:12
super
mikrusiak 31.07.2011 16:48
dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak