Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w kwaśnej zalewie

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 2 kg

zalewa

woda 2 litry
ocet 2 szklanki
cukier 8 łyżek
sól 4 łyżki

Porada

Ocet do zalewy ma być 6%

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w kwaśnej zalewie

Paprykę oczyścić i podzielić na mniejsze kawałki, następnie ułożyć dość ciasno w słoikach do każdego słoika włożyć po listku laurowym, ząbku czosnku i plasterku cebuli oraz wsypać kilka ziaren pieprzu.
Składniki zalewy zagotować i gorąca zalać ułożoną w słoikach paprykę do każdego słoika na wierzch wylać po 1 łyżce oleju i zakręcić słoiki.
Słoiki pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 30.09.2015 07:29
też taką robię
Franciszek 30.09.2015 00:43
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak