Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w ketchupie

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 2 kg
cebula 0.5 kg
ketchup pikantny 1.5 szklanki
ocet 1/4 szklanki
cukier 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w ketchupie

Paprykę oczyścić i pokroić w paski, cebulę pokroić w krążki.
W większym garnku zagotować ketchup z octem, cukrem solą i pieprzem. Dodać paprykę z cebulą i razem gotować 5 minut.
Przełożyć do słoiczków, zamknąć i pasteryzować 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 24.11.2016 15:17
super przekąska
Pani Domu 24.11.2016 14:05
super pomysł
Ewelina1991 24.11.2016 08:49
dobra papryczka
Franciszek 24.11.2016 00:24
ciekawy przepis
Renataj 23.11.2016 23:14
Interesujący pomysł - tak papryki jeszcze nie robiłam:)
Łukasz15 23.11.2016 22:23
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak