Papryka w ketchupie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    2 kg
  • cebula

    0.5 kg
  • ketchup pikantny

    1.5 szklanki
  • ocet

    1/4 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • sól

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić i pokroić w paski, cebulę pokroić w krążki.
W większym garnku zagotować ketchup z octem, cukrem solą i pieprzem. Dodać paprykę z cebulą i razem gotować 5 minut.
Przełożyć do słoiczków, zamknąć i pasteryzować 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 24.11.2016 15:17
super przekąska
Pani Domu 24.11.2016 14:05
super pomysł
Ewelina1991 24.11.2016 08:49
dobra papryczka
Franciszek 24.11.2016 00:24
ciekawy przepis
Renataj 23.11.2016 23:14
Interesujący pomysł - tak papryki jeszcze nie robiłam:)
Łukasz15 23.11.2016 22:23
Ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat