Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w keczupie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
papryka żółta 1 kg
cebula 1 kg
keczup łagodny 1 litr
olej 1 szkl
ocet 10 % 1 szkl
cukier 1/2 szkl
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w keczupie

Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w około 2 cm paski. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę i cebulę mieszamy z keczupem dodajemy ocet ,olej, cukier, sól i dusimy do momentu aż warzywa zmiękną około 30 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do suchych i czystych słoików. Pasteryzujemy 15 minut przewracamy słoiki do góry dnem i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 23.06.2017 11:34
ciekawy pomysł
Olga_SK 22.06.2017 17:53
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak