Papryka w keczupie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 kg
  • papryka żółta

    1 kg
  • cebula

    1 kg
  • keczup łagodny

    1 litr
  • olej

    1 szkl
  • ocet 10 %

    1 szkl
  • cukier

    1/2 szkl
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w około 2 cm paski. Cebulę kroimy w piórka. Paprykę i cebulę mieszamy z keczupem dodajemy ocet ,olej, cukier, sól i dusimy do momentu aż warzywa zmiękną około 30 minut. Gorącą sałatkę przekładamy do suchych i czystych słoików. Pasteryzujemy 15 minut przewracamy słoiki do góry dnem i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 23.06.2017 11:34
ciekawy pomysł
Olga_SK 22.06.2017 17:53
Super pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat