Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka słodka szpiczasta zapiekana z Gorgonzolą i kabanosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Papryka słodka mielona Prymat 2 sztuki
ser pleśniowy typu gorgonzola 0.5 sztuki
kabanos 2 sztuki
masło 1 łyzka
Kolendra cała Prymat 4 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka słodka szpiczasta zapiekana z Gorgonzolą i kabanosem

Kroki postępowania

1
Papryczki myjemy, osuszamy i odcinamy z nich pasek- wydrążamy pestki. Kabanos kroimy na mniejsze kawałki, które umieszczamy w środku papryki.
Krok 1 - Papryka słodka szpiczasta zapiekana z Gorgonzolą  i kabanosem foto
2
Następnie nakładamy ser Gorgonzole i gałązki kolendry świeżej.
Krok 2 - Papryka słodka szpiczasta zapiekana z Gorgonzolą  i kabanosem foto
3
Papryczki umieszczamy w naczyniu do zapiekania - obok umieszczamy plastry masła. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy 15 minut. Smacznego :)
Krok 3 - Papryka słodka szpiczasta zapiekana z Gorgonzolą  i kabanosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 11.01.2015 13:40
fajny pomysł
paula99926 06.01.2015 21:31
wyglądają pysznie
mirosława4 06.01.2015 19:31
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak