Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka pieczona

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 6 szt
pomidory suszone Smak 6 plastrów
twaróg 1/2 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka mielona do smaku
czosnek 2 ząbki
śmietana 6 łyżeczek
olej 3 łyżki
parmezan 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka pieczona

Małe,żółte papryczki umyć i wydrążyć.Twaróg przełożyć do miseczki,rozdrobnić go widelcem,dodać parmezan,przecisniety czosnek,sól,pieprz i mieloną paprykę - dokładnie wymieszać.
Pomidory wyjąć z zalewy, dodac do farszu. Paprykę nadziewać masą serową tak by w kazdej znalazł się plasterek pomidora.
Naczynie żaroodporne posmarować 1 łyzką oliwy,ułożyć papryki otworem do góry.Smietanę posolić i popieprzyć i na każdą paprykę położyć 1 łyżeczkę śmietany.Skropic paprykę pozostałym oleje i piec ok50 minut w tem 175 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 08.02.2014 07:15
dawno nie robiłam
olkaaa 12.01.2014 12:23
już dawno nie robiłam
Motorek 29.01.2013 09:50
fajne są takie papryczki
Wafelek2601 12.01.2013 00:31
Pycha
caralajna 09.10.2012 12:18
bardzo fajny pomysł na nazienie
alaaa 10.09.2012 21:59
to prawda serowe nadzienie to coś nowego
pacpaw 10.09.2012 21:00
pomysł na nadzienie serowe do skopiowania ;P
IZABELA29 08.09.2012 09:09
a z dodatkiem sera ,,,pysznie
misia53 06.09.2012 00:13
papryczki pieczone bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak