Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana wołowiną, serem owczym i pikantną pepperoni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
mielona wołowina 150 g
cebula czerwona 1 szt
ser owczy 100 g
pepperoni 1 szt
ryż brązowy 1/2 szkl
cukinia 1 szt
czosnek 3 ząbki
olej do smażenia 2 łyżki
bulion warzywny 500 ml
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
oregano 4 szczypty
Kmin rzymski mielony Prymat 3 szczypty
cukier 1/2 łyżeczki
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana wołowiną, serem owczym i pikantną pepperoni

Paprykę myjemy, odcinamy jej górę ok 2 cm wydrążamy środek .



Do garnka wlewamy olej, przesmażamy wołowinę, dodajemy wyciśnięty czosnek, poszatkowaną cebulę i mieszamy,aż mięso zbrązowieje.Doprawiamy podanymi przyprawami i octem.



Pepperoni kroimy drobno z pestkami, cukinię w kosteczkę i dodajemy do mięsa, mieszamy i smażymy nadal .

Dodajemy ryż, mieszamy aż wchłoną się wszystkie soki, kiedy farsz stanie się sypki, dodajemy starty ser i nadziewamy papryki, umieszczamy je w garnku wysokim ,zalewamy bulionem warzywnym tak do połowy ich wysokości i dusimy przez co najmniej 1h.





Z pozostałego bulionu możemy zrobić sos ale nie jest to konieczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 16.05.2015 22:21
papryka super wyszła
Anna133 24.07.2014 16:55
jest to ser Manchego lamorada , nie ma na liście składników wielu rodzai ,jesli użyjesz innego też będzie pyszne, z oscypkiem też smakuje wybornie.
ice cubes 24.07.2014 12:58
z chęcią bym spróbował :)
Adamorek 24.07.2014 12:23
jaki ten ser owczy ma byc, oscypek, bryndza, bunc?
Wacław 24.07.2014 11:58
wspaniałe danie !!!
xjustynka89x 24.07.2014 10:48
super to wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak