Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana wg Elfi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 400 g
ryż 200 g
pomidor 1 puszka
sól
pieprz
jajko
bazylia
cebulka
chili
oliwa
papryka 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana wg Elfi

Kroki postępowania

1
Papryki myję i osuszam. Odcinam górną część "pokrywkę". Wydłubuję pestki z papryki. Ryż gotuję w osolonej wodzie ale nie do zupełnej miękkości - dobrze aby był lekko twardawy. Odciętą górną część papryki kroję w kosteczkę (oprócz ogonka oczywiście). Paprykę w środku smaruję delikatnie oliwą z oliwek najlepiej pędzelkiem i posypuję odrobiną bazylii. mięso mielone wrzucam do miski, Dodaję pokrojone pomidorki z puszki. Dodaję również pokrojoną w kostkę paprykę. Cebulkę obieram i kroję w drobną kostkę i wraz z ugotowanym ryżem dodaję do mięsa. Lekko mieszam.
Krok 1 - Papryka nadziewana wg Elfi foto
2
Następnie dodaję sól, pieprz, bazylię, wbijam jajko i dodaję odrobinkę chili. Dokładnie mieszam i wkładam taki farsz do papryki. Można zrobić lekką górkę.
Krok 2 - Papryka nadziewana wg Elfi foto
3
Piekę w brytfannie w piecu, w temp 180C przez ok 30 minut aż mięsko się zetnie.
Krok 3 - Papryka nadziewana wg Elfi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.06.2013 09:29
bardzo smaczna papryczka:-)
ilka_86 08.10.2012 10:38
pyszna ta Twoja papryka:)
Poison1988 07.10.2012 11:56
Uwielbiam takie papryczki! :) Pychotka :)
gosia56 07.10.2012 10:11
napewno pycha.
cukiereczek 07.10.2012 08:26
apetyczny widok
caralajna 07.10.2012 07:41
świetnie wygląda
gosia561 07.10.2012 01:40
dobry farsz
gosia561 07.10.2012 01:40
dobry farsz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak