Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana pastą z tuńczyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
ser biały 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana pastą z tuńczyka

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych,umyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni, aby pozbawić ją skórki. Następnie poprzecinać na łódeczki,środek lekko posolić. Tuńczyka odsączyć, połączyć z białym serem,doprawić solą oraz pieprzem. Papryki napełnić farszem i schłodzić przed podaniem w lodówce przez około 30 minut. Udekorować świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

02.05.2013 06:58
Przecież na zdjęciu jest surowa papryka! Ani nie wygląda na opieczoną, ani na pozbawioną skórki! Żeby z papryki dało się zdjąć skórkę, musi być choć w połowie upieczona, bo tylko z miękkiego miąższu da się łatwo oddzielić. A ta jest jak widać bardzo jędrna. Więc w jakim celu zamieszczać zdjęcie, które nijak ma się do opisu?
Renataj 01.05.2013 00:14
Ciekawy pomysł na przystawkę na imprezę.
miki47 30.04.2013 22:01
bardzo smacznie
magdalea 30.04.2013 21:50
ciekawy pomysł, lubię takie połączenie smaków
Olga_SK 30.04.2013 21:29
nadziewam papryki, ale tylko na ciepło. A tu taka fajna odmiana :)
Megg 30.04.2013 21:29
super pyszny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak