Papryka nadziewana pastą z tuńczyka

Papryka nadziewana pastą z tuńczyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • ser biały

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych,umyć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 210 stopni, aby pozbawić ją skórki. Następnie poprzecinać na łódeczki,środek lekko posolić. Tuńczyka odsączyć, połączyć z białym serem,doprawić solą oraz pieprzem. Papryki napełnić farszem i schłodzić przed podaniem w lodówce przez około 30 minut. Udekorować świeżą bazylią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anonimowy 02.05.2013 06:58
Przecież na zdjęciu jest surowa papryka! Ani nie wygląda na opieczoną, ani na pozbawioną skórki! Żeby z papryki dało się zdjąć skórkę, musi być choć w połowie upieczona, bo tylko z miękkiego miąższu da się łatwo oddzielić. A ta jest jak widać bardzo jędrna. Więc w jakim celu zamieszczać zdjęcie, które nijak ma się do opisu?
Renataj 01.05.2013 00:14
Ciekawy pomysł na przystawkę na imprezę.
miki47 30.04.2013 22:01
bardzo smacznie
magdalea 30.04.2013 21:50
ciekawy pomysł, lubię takie połączenie smaków
Olga_SK 30.04.2013 21:29
nadziewam papryki, ale tylko na ciepło. A tu taka fajna odmiana :)
Megg 30.04.2013 21:29
super pyszny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat