Papryka nadziewana mięsnym farszem

Papryka nadziewana mięsnym farszem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    8 strąków
  • ryż

    15 dag
  • mięso

    20 dag
  • pieczarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Papryka nadziewana mięsnym farszem

Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Ryż ugotować na sypko, mięso zemleć, pieczarki i cebule umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać mięso, ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić około 30 minut. Ciepłym farszem nadziewać paprykę, smarować ją z zewnątrz oliwą, owinąć folią aluminiową i piec na ruszcie około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

RenataZ-et 28.12.2013 22:19
super danie
IKrakowianka 06.09.2012 19:48
Musz? wypróbowa?!
Katarzyna/kate1980 11.04.2012 21:42
ciekawy przepis
bercik1 04.12.2011 22:43
coś dla mnie
rakow2
rakow2 20.05.2011 17:02
bardzo fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat