Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana mięsnym farszem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 8 strąków
ryż 15 dag
mięso 20 dag
pieczarki 1/2 kg
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana mięsnym farszem

Paprykę umyć, wydrążyć gniazda nasienne. Ryż ugotować na sypko, mięso zemleć, pieczarki i cebule umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie, dodać mięso, ryż, doprawić do smaku solą i pieprzem, poddusić około 30 minut. Ciepłym farszem nadziewać paprykę, smarować ją z zewnątrz oliwą, owinąć folią aluminiową i piec na ruszcie około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.12.2013 22:19
super danie
IKrakowianka 06.09.2012 19:48
Musz? wypróbowa?!
Katarzyna/kate1980 11.04.2012 21:42
ciekawy przepis
bercik1 04.12.2011 22:43
coś dla mnie
rakow2
rakow2 20.05.2011 17:02
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak