Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 4 szt.
mięso mielone 500 g
cebula 1 szt.
czosnek 2 ząbki
bułka czerstwa 0,5 szt.
mleko 0,5 szkl.
majeranek 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw
Pieprz czarny mielony Prymat
woda
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana mięsem

Bułkę zamoczyć w mleku.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać do niego przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić 1 łyżeczką kucharka, majerankiem, oregano, tymiankiem i pieprzem. Odciśniętą bułkę dodać do mięsa.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Tak przygotowaną cebulę dodać do mięsa i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Z umytych papryk odciąć górę i oczyścić środek z pestek.
Oczyszczone papryki napełniamy farszem.
Na patelnie wlać szklankę wody i dodać 1 łyżeczkę kucharka, do tego włożyć papryki i dusić je pod przykryciem ok 30minut od czasu do czasu podlewając wodą.
Gotowe papryki wyłożyć z patelni. Do wywaru można dodać łyżkę mąki rozcieńczoną w połowie szklanki wody by powstał sos.
Podawać z ziemniakami, polać sosem, sprawdzają się także sezonowe warzywa jako uzupełnienie tego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 24.10.2015 13:01
pyszne danie
Łukasz15 24.10.2015 11:50
bardzo dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak