Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • ryż

    1/3 szklanki
  • pierś z kurczaka

    1/2 sztuki
  • cebula

    1/2 sztuki
  • ser wędzony

    10 dkg
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryka nadziewana foto
Świeżą paprykę umyć,przekroić na połowy ,obrać z gniazda nasiennego.
Krok 2 - Papryka nadziewana foto
Ryż ugotować do miękkości ,w małej ilości wody.
Krok 3 - Papryka nadziewana foto
Umyte mięso drobiowe oraz cebulę pokroić w drobną kostkę .Wrzucić na rozgrzany olej,dodać przyprawy ,dusić do miękkości.Połączyć z ugotowanym ryżem.Dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Papryka nadziewana foto
Nadzienie ryżowo-drobiowe,nałożyć na przygotowane wcześniej papryki.
Na wierzch nałożyć plastry sera wędzonego.
Krok 5 - Papryka nadziewana foto
Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego a następnie do piekarnika nagrzanego do 150 C na 30 minut.
Podawać na gorąco.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 18.08.2016 16:24
świetne nadzienie
adelajda 08.12.2015 17:23
Super danie :)
IwonaKa 25.11.2015 22:02
moje ulubione danie,pycha
MAR3STA 17.11.2015 10:09
smaczny obiadek
mileneczka5 05.11.2015 19:34
pysznie nadziana:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat