Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
ryż 1/3 szklanki
pierś z kurczaka 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
ser wędzony 10 dkg
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Kroki postępowania

1
Świeżą paprykę umyć,przekroić na połowy ,obrać z gniazda nasiennego.
Krok 1 - Papryka nadziewana foto
2
Ryż ugotować do miękkości ,w małej ilości wody.
Krok 2 - Papryka nadziewana foto
3
Umyte mięso drobiowe oraz cebulę pokroić w drobną kostkę .Wrzucić na rozgrzany olej,dodać przyprawy ,dusić do miękkości.Połączyć z ugotowanym ryżem.Dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Papryka nadziewana foto
4
Nadzienie ryżowo-drobiowe,nałożyć na przygotowane wcześniej papryki.
Na wierzch nałożyć plastry sera wędzonego.
Krok 4 - Papryka nadziewana foto
5
Papryki włożyć do naczynia żaroodpornego a następnie do piekarnika nagrzanego do 150 C na 30 minut.
Podawać na gorąco.
Krok 5 - Papryka nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 18.08.2016 16:24
świetne nadzienie
adelajda 08.12.2015 17:23
Super danie :)
IwonaKa 25.11.2015 22:02
moje ulubione danie,pycha
MAR3STA 17.11.2015 10:09
smaczny obiadek
mileneczka5 05.11.2015 19:34
pysznie nadziana:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak