Papryka nadziewana

Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka biała

    8 szt
  • mięso mielone

    50 dag
  • ser żółty

    6 plasterków
  • pieprz

  • sól

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • ryż

    1 (ugotowany)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Papryka nadziewana

Kroki postępowania

Krok 1 - Papryka nadziewana foto
Ugotowany ryż wymieszać dokładanie z mięsem, przyprawić do smaku.
Krok 2 - Papryka nadziewana foto
Papryki umyć, ściąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne i ogonki. Do środka nałożyć mięso z ryżem, położyć plasterek sera i przykryć wierzchami papryk. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć papryki.
Krok 3 - Papryka nadziewana foto
Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180 st i piec ok. 40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

dodi 12.11.2013 09:06
pyszna papryczka
fotoviderek 17.06.2013 07:22
Świetnie przyrządzona papryka :)
Megi 20.08.2012 10:10
super
andrzej10 17.08.2012 21:40
smaczne.)
ziutula
ziutula 16.08.2012 22:21
bardzo lubię takie papryczki..
parysek10 16.08.2012 20:40
zapowiada się ciekawie
Justyna28 16.08.2012 19:58
rewelacyjna:)
edita15 16.08.2012 19:04
pycha
tom 16.08.2012 19:01
apetycznie wygladają
Anio?eczek 16.08.2012 18:57
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat