Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka biała 8 szt
mięso mielone 50 dag
ser żółty 6 plasterków
pieprz
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Kroki postępowania

1
Ugotowany ryż wymieszać dokładanie z mięsem, przyprawić do smaku.
Krok 1 - Papryka nadziewana foto
2
Papryki umyć, ściąć wierzchy i usunąć gniazda nasienne i ogonki. Do środka nałożyć mięso z ryżem, położyć plasterek sera i przykryć wierzchami papryk. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem i ułożyć papryki.
Krok 2 - Papryka nadziewana foto
3
Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nagrzanego do 180 st i piec ok. 40 minut.
Krok 3 - Papryka nadziewana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.11.2013 09:06
pyszna papryczka
fotoviderek 17.06.2013 07:22
Świetnie przyrządzona papryka :)
Megi 20.08.2012 10:10
super
andrzej10 17.08.2012 21:40
smaczne.)
ziutula
ziutula 16.08.2012 22:21
bardzo lubię takie papryczki..
parysek10 16.08.2012 20:40
zapowiada się ciekawie
Justyna28 16.08.2012 19:58
rewelacyjna:)
edita15 16.08.2012 19:04
pycha
tom 16.08.2012 19:01
apetycznie wygladają
Anio?eczek 16.08.2012 18:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak