Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka zielona

    8 szt.
  • ryż

    2 torebki
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula biała

    1 szt.duża
  • sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.

  • czosnek

    1 ząbek
  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryki usuwamy gniazda nasienne i potem ją obgotowywujemy w osolonej wodzie ok. 10 min
Cebule dusimy na oliwie dodajemy mięso mielone i obsmażamy,
dodajemy sół,pieprz,czosnek przeciśniety przez praskę,i trochę posiekanej natki pietruszki .
Ryż gotujemy i dodajemy do mięsa,wszystko razem mieszamy.
Nadziewamy przygotowanym farszem papryki.
i obsmazamy je jeszcze na tłuszczu aby łatwiej było zdjąćz niej skórkę i była smaczniejsza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 11.08.2014 18:01
bardzo lubię
Margo1 31.05.2013 10:02
wygląda ciekawie
marta0906 07.10.2010 16:47
musze wypróbować ten przepis
tulipan 19.09.2010 00:20
super
marzencia2007 06.09.2010 16:42
fajne danie :)
grasylwia 03.09.2010 23:21
Jutro będzie i fotka ;)
gacopierz23 02.09.2010 16:20
Smaczne i ciekawe
sylwiachmiel 21.07.2010 07:09
brzmi ciekawie,przepis oczywiscie
Kate131 07.07.2010 08:33
pyszne, a fotka na pewno byłaby kolorowa:)
mehia 05.07.2010 10:55
szkoda, że bez fotki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat