Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 8 szt.
ryż 2 torebki
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1 szt.duża
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek.
czosnek 1 ząbek
pietruszka zielona

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana

Z papryki usuwamy gniazda nasienne i potem ją obgotowywujemy w osolonej wodzie ok. 10 min
Cebule dusimy na oliwie dodajemy mięso mielone i obsmażamy,
dodajemy sół,pieprz,czosnek przeciśniety przez praskę,i trochę posiekanej natki pietruszki .
Ryż gotujemy i dodajemy do mięsa,wszystko razem mieszamy.
Nadziewamy przygotowanym farszem papryki.
i obsmazamy je jeszcze na tłuszczu aby łatwiej było zdjąćz niej skórkę i była smaczniejsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.08.2014 18:01
bardzo lubię
Margo1 31.05.2013 10:02
wygląda ciekawie
marta0906 07.10.2010 16:47
musze wypróbować ten przepis
tulipan
tulipan 19.09.2010 00:20
super
marzencia2007 06.09.2010 16:42
fajne danie :)
grasylwia 03.09.2010 23:21
Jutro będzie i fotka ;)
gacopierz23 02.09.2010 16:20
Smaczne i ciekawe
sylwiachmiel 21.07.2010 07:09
brzmi ciekawie,przepis oczywiscie
Kate131 07.07.2010 08:33
pyszne, a fotka na pewno byłaby kolorowa:)
mehia 05.07.2010 10:55
szkoda, że bez fotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak