Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadzewana bryndzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bryndza 25dag
twaróg 15dag
koperek 2łyżki
szczypiorek 2łyżki
jajko 3
gęsta śmietana 1 1\\2szkl
cukier
masło 3łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadzewana bryndzą

Bryndzę utrzeć z twarogiem,surowymi żółtkami oraz koprem i szczypiorkiem,przyprawić solą i pieprzem,połączyć z ubitą na sztywno pianą.Z papryk ściąć czapeczki,usunąć gniazda.Papryki nadziewać bryndzą,ułożyć na wysmarowanym żaroodpornym półmisku,wstawić na 10min do piekarnika nagrzanego do temp175C.Śmietanę zmieszać z solą,pieprzem,cukrem i natką pietruszki.Polać papryki i zapiekać jeszcze 25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 21.07.2012 14:14
wspaniałe!
suzana 21.07.2012 14:14
wspaniałe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak