Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

PAPRYKA NA ZIMĘ !

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
2 kg
czosnek
2-3 głowki
Liść laurowy suszony Prymat
do słoika
Sklep Prymat
gorzyca
do słoika
ziele angielskie
do słoika
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA NA ZIMĘ !

Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w paski. Następnie do wypażonych słoików wkładamy obrany i podzielony na części czosnek, liść laurowy, ziele angielskie oraz kilka ziaren gorczycy. Ukłądamy dość ciasno paprykę.

ZALEWA :
1 szkl octu
5 szkl wody
1 łyżka soli
1 łyżka cukru

Ze podanych wyżej składników robimy zalewę, zagotowujemy i ciepła nalewamy do słoików. Gotowe słoiki zakręcamy i pasteryzujemy około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 06.02.2013 14:39
SUPER
Bogumiła
Bogumiła 06.02.2013 14:37
bardzo fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak