Papryka miodowa delikatnie octowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    3 kg
  • woda

    3 litry
  • ocet

    0,5 litra
  • sól

    3 łyżki
  • miód

    400 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • pieprz ziarnisty

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na 3-4 części w zależności od wielkości. Ułożyć ciasno w wyparzonych słoikach. Na każdy słoik dodać 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu, 0,5 łyżeczki gorczycy, 1 łyżkę oleju. Przygotować zalewę: zagotować wodę, dodać sól, miód i ocet. Zagotować. Gorącą zalewać paprykę w słoikach. Wytrzeć brzegi, zakręcić mocno. Pasteryzować na mokro ok 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 05.03.2014 00:27
pyszna papryka
Wafelek2601 19.10.2013 17:17
Na pewno pyszna
[email protected] 16.06.2013 15:23
fajny przepis
ONY_za_kare 01.03.2013 21:21
super! taką właśnie lubię.
Łukasz15 01.03.2013 10:46
Lubię taką paprykę
mysza75 04.02.2013 12:50
Lubie takie papryczki w zalewie ;-)
Wacław 02.02.2013 10:42
lubię takie papryki niezbyt ostro przyprawione :)
cooleczka 01.02.2013 12:00
dobrze mieć w zapasie na zimę
cooleczka 01.02.2013 12:00
dobrze mieć w zapasie na zimę
adelajda 15.01.2013 17:52
na pewno smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat