Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka miodowa delikatnie octowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
woda 3 litry
ocet 0,5 litra
sól 3 łyżki
miód 400 g
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat
pieprz ziarnisty
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka miodowa delikatnie octowa

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na 3-4 części w zależności od wielkości. Ułożyć ciasno w wyparzonych słoikach. Na każdy słoik dodać 1 listek laurowy, 3 ziarna ziela angielskiego, 3 ziarna pieprzu, 0,5 łyżeczki gorczycy, 1 łyżkę oleju. Przygotować zalewę: zagotować wodę, dodać sól, miód i ocet. Zagotować. Gorącą zalewać paprykę w słoikach. Wytrzeć brzegi, zakręcić mocno. Pasteryzować na mokro ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 05.03.2014 00:27
pyszna papryka
Wafelek2601 19.10.2013 17:17
Na pewno pyszna
Wojt@s
Wojt@s 16.06.2013 15:23
fajny przepis
ONY_za_kare 01.03.2013 21:21
super! taką właśnie lubię.
Łukasz15 01.03.2013 10:46
Lubię taką paprykę
mysza75 04.02.2013 12:50
Lubie takie papryczki w zalewie ;-)
Wacław 02.02.2013 10:42
lubię takie papryki niezbyt ostro przyprawione :)
cooleczka 01.02.2013 12:00
dobrze mieć w zapasie na zimę
cooleczka 01.02.2013 12:00
dobrze mieć w zapasie na zimę
adelajda 15.01.2013 17:52
na pewno smaczna
Konczi 13.01.2013 12:05
taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak