Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana po mojemu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
cebula biała 1 szt
Zalewa:
woda 1,5 litra
cukier 5 łyżek
sól 1.5 łyzki
ocet 10 % 250 ml
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana po mojemu

Paprykę czerwoną myjemy ,przecinamy wydrązamy srodek kroimy na mniejsze kawałki.
Do kazdego słoiczka na spód dajemy listek laurowy,3 ziarenka ziela angielskiego ,ziarenkagorczycy i szczyptę imbiru.Do kazdego słoika wkładamy kawałki papryki.
Do garnka wlewamy wodę dodajemy cukier,sol do przetworów wlewamy ocet mieszamy i zalewamy słoiki,zakręcamy.Gotowe słoiki pasteryzujemy od zagotowania się wody 10 minut.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.02.2014 09:46
bardzo lubię paprykę marynowaną
pawlito 10.01.2014 09:58
fantastycznie wygląda
pajbek 22.09.2013 16:36
Na zimę pycha :-)
ONY_za_kare 08.09.2013 17:47
smaczna papryka!
gosia56 08.09.2013 09:12
bardzo dziękuję zamiłe komentarze
Róża1 07.09.2013 22:58
mi się też podoba Twój przepis :-) , a szczególnie ta szczypta imbiru:-)
Alex_M 07.09.2013 12:16
super smaczna taka papryka!
fotoviderek 07.09.2013 12:03
Świetna zapas na zimę :)
mysza75 07.09.2013 11:08
fajna papryczka na zimę
Lis 07.09.2013 01:27
Uwielbiam paprykę marynowaną:)
gusia1000 07.09.2013 00:08
Lubię, więc też ją robię.
Sroczka 06.09.2013 22:33
Lubię marynowaną paprykę. Podoba mi się Twój przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak