Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
ząbek czosnku 5 szt
ziele angielskie kilka ziaren
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka ziaren
sól 1,5 łyżki
cukier 1,5 łyżki
ocet 1 szkl
woda 6 szkl
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w grubsze paski. Zagotowujemy 1 szklankę wody i na wrzątek wrzucamy paprykę. Gotujemy pod przykryciem 3-5 min. Studzimy i nakładamy do wyparzonych słoików. Przekładamy obranym czosnkiem. Wrzucamy po 2-3 ziarenka pieprzu i ziela. Zalewa: zagotowujemy wodę, ocet, cukier i sól. Zalewamy paprykę w słoikach wrzącą zalewą, na wierzch wlewamy po kilka kropel oleju. Zakręcamy. Odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika141 17.08.2014 15:06
też taką robię jest bardzo dobra
Ola1984 16.08.2014 20:21
Domowe przetwory są najlepsze.
Paolcia 16.08.2014 19:53
to mnie właśnie czeka :)
Jadwiga/Jaga85 16.08.2014 19:49
Pycha- będzie pysznie smakować zimą:)
Adam/ZUB3R 16.08.2014 19:25
wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak