Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka Marynowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 kg
woda 2,5 litra
ocet 2,5 szklanki
cukier 2 szklanki
sól 2 łyżki
miód prawdziwy 2-3 łyżki
cebula 1/2 kg
oliwa po 1 łyżce na każdy słoik
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka Marynowana

Paprykę umyć, pokroić, usunąć gniazda, posypać 1 1/2 łyżki soli i odstawić na 1 godz.
Cebule obrać, pokroić w piórka i posypać 1/2 łyżki soli, odstawić na 30 min.
Paprykę, cebulę i resztę składników gotować razem przez 15 min.
Gorące papryki wkładać do słoików, zalać zalewą.
Na koniec do każdego słoika dodać po 1 łyżce oliwy.
Mocno zakręcić.

Gotowe ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.10.2015 09:24
ładna kompozycja :)
MagdaXXX 28.10.2013 11:02
mniam super
gusia1000 27.10.2013 15:54
Też tak robię i jest super.
myhometavern 26.10.2013 14:41
Polecam i dziękuje ;)
sanielcia 26.10.2013 11:17
taką to ja lubie:)
Rafał10 26.10.2013 09:07
mam w planach paprykę marynowaną, koniecznie musi być na zimę w zestawie przetworów... Świetne zdjęcie :)
babeczka007 26.10.2013 06:58
fajny przepis
msmariusz 26.10.2013 00:48
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak