Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
woda 3 i 1/2 litra
ocet 1 i 1/2 szklanki
cukier 10 łyżek
sól 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć usunąć nasiona i pokroić na ćwiartki
Krok 1 - Papryka marynowana foto
2
Trzy i pół litra wody z cukrem , solą i octem. Do wrzącej wody wrzucamy papryki i gotujemy do miękkości
Krok 2 - Papryka marynowana foto
3
Następnie paprykę przekładamy do słoików i zalewamy wrzącą zalewą zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 minut.
Krok 3 - Papryka marynowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 24.02.2013 13:59
do marynaty oprócz soli i cukru nie dodajesz żadnych przypraw ?
miroslawa 23.02.2013 05:43
też robię, nie ma to ja domowe
Zdzisław 22.02.2013 23:31
podobnie robię na zime

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak