Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka marynowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1,5 kg
woda 5 szkl
ocet 10 % szkl
cukier szkl
sól łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
nasiona gorczycy Prymat
ziele angielskie
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: papryka marynowana

Paprykę umyć i pokrojoną sparzyć wrzątkiem.
Przygotować zalewę: 5 szklanek wody, szklanka octu, cukru i łyżka soli. Zagotować. Paprykę ułożyć ciasno w słoikach, zalać zalewą i dołożyć do każdego słoika pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, gorczycę. Na koniec wlać łyżkę oleju. Zamknąć słoiki. Pasteryzować 10 -15 minut w gorącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak