Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka kwaszona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta ok. 1 kg
czosnek 3 - 4 ząbki
chrzan
koper suchy
woda letnia 1 litr
sól 4 dg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka kwaszona

Papryki umyć, odciąć nasady i wydrążyć gniazda nasienne. Ułożyć w słojach razem z przekrojonymi ząbkami czosnku, wiórkami korzenia chrzanu oraz suchymi gałęziami kopru. Zalać gorącą zalewą. Dobrze zamknąć. Po kilku dniach wynieść do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak