Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka kwaszona

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sol, czosnek
Suszony koper, chrzan
papryka 5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka kwaszona

Wykonanie:
Paprykę umyć, przekroić na pół, dobrze oczyścić z nasion .Przygotować garnek kamienny włożyć paprykę i przekładać koprem, pokrojonym czosnkiem i chrzanem. Następnie zalać przegotowaną letnią wodą z dodatkiem soli do smaku. Garnek przykryć gazą i zostawić w ciepłym miejscu na 12 godzin, po czym odłożyć w chłodne miejsce na kilka dni. Sok z kiszenia używamy do zakwaszania zup i innych potraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 23.10.2013 19:05
w tytule kwaszona, niżej kiszona...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak