Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa z rodzynkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona wedle uznania
papryka żółta wedle uznania
rodzynki

zalewa(dostosowac proporcje do ilości papryki)

woda 1 szklanka
ocet 3 szklanki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
sól 1 łyżka
cukier 3/4 szklanki
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżeczki

Porada

moja postała 3 miesiące i była idealna. niestety nie wiem czy wcześniej jest gotowa bo dopiero teraz ją otworzyłam

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa z rodzynkami

Papryki dokładnie umyć i pozbawić gniazd nasiennych.Pokroić w mniejsze kawałki,zalać wodą i zagotować,po 3 minutach odcedzić i poukładać w czystych słoikach.Składniki zalewy zagotować i zalewać paprykę. Dobrze zakręcić.Pasteryzować 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 27.02.2016 08:01
rodzynki - świetny dodatek :)
Jagódka77 21.01.2016 07:27
oryginalny pomysł
Wacław 20.01.2016 19:05
fajny pomysł z tymi rodzynkami
Aleksandra/Olcia 20.01.2016 14:02
też zastanawiałam się nad efektem,a w sumie to te rodzynki z tej zalewy były najsmaczniejsze :)
Ewa Wojtaszko 20.01.2016 13:50
papryka i rodzynki? dość ciekawe połączenie
bertpvd 20.01.2016 13:48
nie ma to jak domowy wyrób ;) super przepis
Futka 20.01.2016 12:58
Świetna i smakowita papryka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak