Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa z cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 kg
papryka zielona 1 kg
papryka biała 1 kg
cebula 3 duże
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
oliwa
ocet 1 szklanka
woda 5 szklanek
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa z cebulą

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na ćwiartki. Do słoików na dno dajemy po plasterku cebuli, gorczycę, a następnie układamy paprykę. Na wierch dajemy plasterek cebuli, ziele angielskie i liść laurowy.
Przygotowujemy zalewę - Ocet mieszamy z letnią wodą, dodajemy sól i cukier. Mieszamy, aż wszystko się rozpuści. Zalewamy paprykę w słoikach. Na koniec dodajemy do każdego słoika po łyżce oliwy. Zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 11.10.2013 10:13
Też mam już zaprawioną papryczkę
pajbek 26.05.2013 16:54
Muszę wypróbować :-)
dianix 26.08.2012 18:15
lubię taką i nawet na kanapke
MagdaXXX 05.08.2012 15:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak