Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa na szybko

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Dzisiaj przygotowałam paprykę czerwoną konserwową ,którą zrobiłam bo dostałam od znajomej około 2 kg, Cóż było robić? Wyszła oto papryka konserwowa którą wykorzystałam na moje urodziny. Papryka palce lizać.

Składniki:

składniki na zalewę

woda zimna 5 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
cukier 5 łyżek
sól 1 łyżka

składniki do konserwowania

papryka 2 kilogramów
cebule 2 sztuki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa na szybko

Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy, a następnie kroimy na mniejsze kawałki.
Paprykę zalewamy wodą z dodatkiem odrobiny soli i doprowadzamy do zagotowania.
Gotujemy od 3 - 5 minut, odcedzamy na sitku.
Paprykę układamy w wymytych, czystych słoikach dodajemy gorczycę, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego oraz pokrojoną cebulę.
Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy i obracamy do góry dnem.
Po dwóch dniach papryka gotowa do spożycia.

Przygotować zalewę;

Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do zagotowania i gotujemy kilka minut,zdejmujemy z ognia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 19:43
dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak