Papryka konserwowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 kg papryki

  • ziele angielskie

  • pieprz w ziarenkach

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • czosnek

  • olej

  • 1,5 szklanki octu

  • 2,5 l wody

  • 4 łyżki soli

  • 4 łyzki octu

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić na ćwiartki lub w ósemki i opłukać. Włożyć do czystych i suchych słoików.Do każdego słoika włożyć liść laurowy, 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy, pokrojony w plastry ząbek czosnku,2 łyżki oleju.Wodę wymieszać z octem, solą i cukrem. Powstałą zalewą zaleć paprykę w słoikach. Pasteryzować 10 minut.SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat