Papryka konserwowa

Papryka konserwowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • papryka czerwona

    1 kg
  • czosnek

  • koper

  • pieprz czarny ziarnisty

  • ziele angielskie

  • liście laurowe

zalewa

  • woda

    1 l
  • cukier

    20 dag
  • sól

    4 dkg
  • ocet

    0,2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć , oczyścić z nasion, pokroić na kawałki. Następnie włożyć do wyparzonych słoików. Do każdego słoika włożyć kawałek kopru, ziele, liść, kilka ziarenek pieprzu i ząbek czosnku.
Zalewa:
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać sól i cukier, zagotować.
Paprykę zalać ciepłą zalewą. Pasteryzować 10 - 15 min w zależności od wielkości słoika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

02.03.2017 11:59
ładnie wygląda

Wacław

10.12.2016 13:55
moja ulubiona :-)

Janina

09.12.2016 16:00
Dobra papryka;))

adelajda

09.12.2016 11:54
Tez taką robię :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat