Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 1 kg
czosnek
koper
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

zalewa

woda 1 l
cukier 20 dag
sól 4 dkg
ocet 0,2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć , oczyścić z nasion, pokroić na kawałki. Następnie włożyć do wyparzonych słoików. Do każdego słoika włożyć kawałek kopru, ziele, liść, kilka ziarenek pieprzu i ząbek czosnku.
Zalewa:
Do garnka wlać wodę, ocet, dodać sól i cukier, zagotować.
Paprykę zalać ciepłą zalewą. Pasteryzować 10 - 15 min w zależności od wielkości słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.03.2017 11:59
ładnie wygląda
Wacław 10.12.2016 13:55
moja ulubiona :-)
Janina 09.12.2016 16:00
Dobra papryka;))
adelajda 09.12.2016 11:54
Tez taką robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak