Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka Konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki na 6 litrowych słoików

papryk najlepiej różnokolorowa 2,5 kg
cebua 1 szt

Każdy słoik

Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 3 ziarenka
piepz 5 ziarenka
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczka
oliwa 1 łyżeczka

Zalewa

ocet 10 % 1 szklanka
sól 1 łyżka
woda 6 szklanka
cukier 8-9 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka Konserwowa

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, odsączyć. W wyparzone słoiki powkładać przyprawy, układać ścisło pokrojoną paprykę, dwa plastry cebuli, oliwę. Zalać ciepłą zalewą, dokręcić słoiki
Grubą paprykę pasteryzować 20 minut a cienką 10 minut.
Wyjąć, osuszyć i wstawić do spiżarni

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.10.2016 11:24
pyszne zapasy domowe :-)
Habibi 19.10.2016 08:37
Bardzo lubimy marynowaną paprykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak