Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka żółta 0,5 kilograma
papryka czerwona 0,5 kilograma
oliwa 1 łyżka
cukier 3 płaskie łyżeczki
sól 1 płaska łyżeczka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
czosnek 2 ząbki
ocet 0,5 szklanki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w grube paski.
W garnku zagotować litr wody dodać ocet,wszystkie przyprawy oraz sól i cukier.Zagotować.
Do wyparzonych słoików powkładać paprykę i zalać przygotowaną zalewą.Słoiki zakręcić szczelnie.
Przygotować duży garnek. Wyścielić dno ścierką i wlać wodę.
Włożyć słoiki i pasteryzować około 15 minut.
Po wyjęciu z pasteryzacji słoiki ułożyć do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 23.01.2016 23:17
Paprykę robię zawsze , bo ma u nas wzięcie i raczej taką słodkawą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak