Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 5 kg
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Zalewa

woda 4 l
ocet 0,5 l
cukier 10 łyżek
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski. Do każdego słoika wkładamy po jednym listku laurowym, po trzy ziarenka ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy. Do słoików ciasno wkładamy paprykę i wlewamy po jednej płaskiej łyżeczce oleju. Składniki na zalewę zagotowujemy i gorącą zalewą zalewamy paprykę. Do garnka wkładamy bawełnianą ściereczkę, układamy słoiki i zalewamy wodą. Pasteryzujemy około 10 minut od momentu zagotowania się wody. Słoiki wyjmujemy i odwracamy do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.09.2015 11:32
pyszne zapasy ,poproszę o słoiczek ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak