Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona 5 kg
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
olej

Zalewa

woda 4litry
ocet 10 % 1,5 szklanki
cukier 10 łyżek
sól 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Kroki postępowania

1
Paprykę oczyścić i pociąć w około 1 cm paski
Krok 1 - Papryka konserwowa foto
2
Składniki na zalewę zagotować. Do każdego słoika włożyć po jednym listku laurowym, po trzy ziarenka ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy. Paprykę ciasno poukładać w słoiki i dodać po łyżeczce oleju.
Krok 2 - Papryka konserwowa foto
3
Gorącą zalewą zalać paprykę. Do garnka włożyć bawełnianą ściereczkę, włożyć słoiki, zalać wodą i pasteryzować około 10 minut od momentu zagotowania się wody. Po wyjęciu z wody odstawić do góry dnem
Krok 3 - Papryka konserwowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magda1976 01.09.2014 15:34
Taka papryka jest super!
pati100015 01.09.2014 10:37
uwielbiam taką paprykę!
dorotka0000025 01.09.2014 00:10
lubie taka
bhb8 01.09.2014 00:10
przydatna zaprawa
Marta Ryżek-Kalkowska 31.08.2014 23:42
Aniu ale sie napracowałaś :)
Jadwiga/Jaga85 31.08.2014 23:08
Będzie pysznie smakować zimą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak