Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 20 ząbek
koper 10 sztuk
pieprz w ziarnach 7 łyżeczka
ziele angielskie 20 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 20 sztuka
woda 1 litr
cukier 200 gram
sól 4 dekagram
ocet 10 % 200 mililitr
olej 20 łyżka
papryka czerwona 2 kilogram
papryka żółta 2 kilogram

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy na ósemki. Do czystych słoików wkładamy po ząbku czosnku, ziele, liść, koper, pieprz. W słoikach ciasno układamy pokrojoną paprykę. Składniki zalewy zagotowujemy. Zalewę studzimy, zalewamy paprykę w słoikach, dodajemy po łyżce oleju. Zakręcamy szczelnie i pasteryzujemy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 04.02.2014 19:50
świetna jest taka papryka
EmciaPichci 01.06.2013 21:23
mniam mniam!
goofy9 11.05.2013 22:50
ja do mojej papryki dodaję jeszcze łyżkę miodu na słoik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak