Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa
Z wody, octu, cukru, soli, oleju, czosnku i kilku ziaren ziela angielskiego gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy paprykę w słoikach i gotujemy nie całe 10minut.
paparyka czerwona | 2.5 kg |
ziele angielskie | kilka ziaren |
czosnek | 4 ząbki |
woda | 8 szklanek |
ocet | 1,5 szklanki |
cukier | 45 dkg |
olej | 4 łyżki |
sól | 4 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 na słoik |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | 5-6 na słoik |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: