Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

paparyka czerwona 2.5 kg
ziele angielskie kilka ziaren
czosnek 4 ząbki
woda 8 szklanek
ocet 1,5 szklanki
cukier 45 dkg
olej 4 łyżki
sól 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 na słoik
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-6 na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę myjemy,przekrawamy na połówki i oczyszczamy z nasion i cienkich błonek. Kroimy w cienkie paski i wkładamy do słoików,do każdego słoika wrzucamy też po liściu laurowym i kilka ziaren pieprzu ziarnistego.
Z wody, octu, cukru, soli, oleju, czosnku i kilku ziaren ziela angielskiego gotujemy zalewę. Gorącą zalewą zalewamy paprykę w słoikach i gotujemy nie całe 10minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 11.02.2013 15:11
pyszna,bardzo lubię
Iwusia 01.01.2013 21:11
super :)
Bernadeta1 17.11.2012 10:33
super taka zrobiona papryka
Beatris 15.10.2012 12:06
W tym roku też zrobiłam paprykę konserwową (po raz pierwszy).
Ada-Gaba 13.10.2012 09:51
dobra
tomek18 13.10.2012 08:55
też robimy,zawsze szybko schodzi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak