Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 3 kg
woda 5 szkl
cukier kryształ 5 łyżek
ocet 1 szkl
sól 1 łyżka
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć oczyścić pokroić w paski . Wodę , cukier, sól, ocet, ziele , listek zagotować.
Krok 1 - Papryka konserwowa foto
2
Gorącą zalewą zalać słoiki.
Krok 2 - Papryka konserwowa foto
3
Pasteryzować 10 min. Smacznego!
Krok 3 - Papryka konserwowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.08.2013 11:16
przydatny przepis
Emiliozo 14.11.2012 18:21
idealny zapas na zimę
romanrafal
romanrafal 28.10.2012 09:33
smaczna
anulka69 03.09.2012 09:40
lubię
jozefinach 01.09.2012 08:44
Pychotka.
sylwia / sytofala 31.08.2012 14:45
ulubiony smak zimy
irenka 31.08.2012 13:05
super
AURELKA 31.08.2012 12:38
jaka kolorowa pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak