Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koper kwitnący 2 gałązki
cebula 1
woda 1,5 l
ocet 10 % 1 szkl
cukier 5 łyżek
sól 2 łyżeczki
olej
papryka 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa

z octu,soli wody i cukru zagotować zalewę.
Paprykę umyć ,oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić .Cebulę obrać i pokroić w talarki.Do umytych słoików włożyć koper,listek laurowy,po 2-3 ziela angielskie ,po łyżeczce gorczycy,po kilka krążków cebuli i paprykę.Wlać po 2 łyżki oleju i do pełna wlać zalewę.Zakręcić słoiki i zagotować ok.10min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 18.01.2013 10:57
tez robie super
Konrad1 01.11.2012 06:55
Na pewno smaczne i trwałe
adelajda 30.08.2012 19:46
bardzo apetycznie wygląda
Luki 28.08.2012 09:22
super
Krzysztof15 26.08.2012 10:28
smakowita!
BeataJ 25.08.2012 21:16
Uwielbiam, do sałatek (i nie tylko) jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak