Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
woda 2 litry
cukier 1,5 szklanki
ocet 10 % 0,50 litra
sól 3 łyżki
ziele angielskie
olej

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa

Wodę ocet cukier sól zagotować i przestudzić.Paprykę pokroić w paski po układać w słoikach powkładać przyprawy i zalać przestudzoną zalewą. Na wierzch krople oleju.Słoiki zakręcamy i gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 12.12.2012 18:22
fajna do kanapek i sałatek
Bernadeta1 02.11.2012 17:21
taka smaczna że ktoś wyjadł trochę ze słoika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak