Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana z szybkowaru

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Papryka faszerowana w naszym domu jest bardzo lubianą potrawą i na ciepło, i na zimno, farsz może być z ryżem, kaszami, makaronem z mięsem lub warzywami

SMACZNEGO!!!

Składniki:

Składniki:

mix papryk 8 sztuk
ryż ugotowany 2 szklanki
mięso mielone drobiowe 50 dag
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
papryczka ostra 0.5 łyżeczki
koperek 1 pęczek
jajko 1 sztuka
cebula podsmażona 1 sztuka
woda 1 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana z szybkowaru

Z papryk odciąć czubki, usunąć gniazda nasienne, opłukać pod zimną wodą.

Ryż ugotować do miękkości, odcedzić na durszlaku.

Mięso mielone dokładnie wymieszać na kleistą masę z posiekanym koperkiem, wystudzonym ryżem, przyprawą do mięsa mielonego, podsmażoną cebulką na oleju, jajkiem, papryką ostrą.

Napełniać farszem papryki, układać w szybkowarze na rozłożonym sitku (zalecam takie sitko do gołąbków, papryki - nie przypali się na dnie), wlać szklankę wody, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 20 minut.

Papryka jest bardzo aromatyczna, soczysta, smakuje na ciepło i na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak