Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana ryżem curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 2 szt
ryż 1/4 szklanki
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
groszek 4 łyżki
cebula 1/2 szt
kiełbasa 100 gram
marchew 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana ryżem curry

Kroki postępowania

1
Ryż zagotowuję z marchewką pokrojoną w plastry.
Na patelni podsmażam cebulę posypaną czosnkiem. Po chwili dodaję kiełbasę i podrumienia.
Krok 1 - Papryka faszerowana ryżem curry foto
2
Na patelni podrumieniam ryż, dodaję 2 łyżki przyprawy curry i groszek.
Krok 2 - Papryka faszerowana ryżem curry foto
3
Papryce odkrajam górę, wyjmuję środek i wypłukuję z pestek.
Wypełniam na przemian warstwą kiełbasy z cebulą i ryżem curry.
Krok 3 - Papryka faszerowana ryżem curry foto
4
Zakrywam paprykę warstwą sera. Do "czapeczki" też nakładam ryżu i zamykam papryki odwrotnymi kolorami.
Krok 4 - Papryka faszerowana ryżem curry foto
5
Piekę w piekarniku o temperaturze 140 przez 15-20 minut.

PROPOZYCJA PODANIA
Z ziemniakami lub ryżem curry jeśli ugotowaliśmy za dużo :)
Krok 5 - Papryka faszerowana ryżem curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.07.2013 09:53
fajny pomysł!!
alaaa 25.12.2012 22:56
może być smacznie i aromatycznie
gosia56 09.12.2012 11:12
super
Wiesława1 09.12.2012 07:59
ciekawe
Lemon 08.12.2012 23:42
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak