Papryka faszerowana mięsem mielonym - zapiekana w piekarniku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    0,5 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • przecier pomidorowy

    pół szklanki
  • ser żółty

    20 dag
  • papryka ostra

    do smaku
  • curry

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • papryka czerwona

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyła, odcięłam górę i wydrążyłam delikatnie. Na patelni podsmażyłam czosnek i cebulę po chwili dodałam mięso. Smażyłam około 10 minut, mięso przyprawiłam i pod koniec smażenia dałam przecier pomidorowy. Po usmażeniu wkładałam mięso do papryki. Wierzch posypałam startym żółtym serem. Zapiekłam w piekarniku około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota37 25.09.2012 13:37
takiego przepisu szukałam
1j1o1l1a1 22.09.2012 18:45
smacznie
adelajda 22.09.2012 17:35
smakowita !
gosia561 22.09.2012 17:03
duszę taką w garnku
cooleczka 22.09.2012 16:58
w sam raz na sezon

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat