Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana mięsem mielonym wieprzowo - wołowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 70 dag
sok pomidorow 1 litr
pieczarki 30 dag
cukinia 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukie 1 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2,5 łyżki
papryka 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana mięsem mielonym wieprzowo - wołowym

1) pieczarki i cukinię pokroić w plastry
2) paprykę umyć, odciąć górną częćś (nie wyrzucać - wyciąć ogonek), oczyścić z nasion
3) mięso połączyć z przyprawą Prymat
4) do rondla wlać sok pomidorowy, doprawić solą, pieprzem i cukrem
5) papryki nafaszerować mięsem mielonym, przykryć odciętymi wcześniej górnymi częściami i ułożyć jedna obok drugiej w rondlu (tak aby się nie przewróciły)
6) zagotować, dodać pokrojone pieczarki i cukinię, a następnie gotować wszystko na małym ogniu przez około 50 minut (ostatnie 15 minut gotować bez przykrycia)
7) można podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 03.09.2012 13:51
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak