Papryka faszerowana mięsem mielonym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    4 szt
  • mięso mielone

    500 g
  • ryż

    1 woreczek
  • cebula

    1 szt
  • ząbek czosnku

    2 ząbki
  • ketchup pikantny

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalskie

  • bazylia

  • bulion

    2 szkl
  • ser żółty starty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki umyć, odciąć im główki (jak na zdjęciu). Usunąć gniazda nasienne.
Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Do miski przełożyć mięso mielone, ugotowany ryż, podsmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek, ketchup, przyprawy. Dokładnie wymieszać i wypełnić przygotowane wcześniej papryki.
Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać bulionem.
Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 01.10.2016 18:45
pysznosci mniam
adelajda 01.10.2016 16:51
Dawno nie jadłam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat