Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem mielonym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
mięso mielone 500 g
ryż 1 woreczek
cebula 1 szt
ząbek czosnku 2 ząbki
ketchup pikantny 4 łyżki
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
bazylia
bulion 2 szkl
ser żółty starty

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem mielonym

Papryki umyć, odciąć im główki (jak na zdjęciu). Usunąć gniazda nasienne.
Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle. Do miski przełożyć mięso mielone, ugotowany ryż, podsmażoną cebulę, przeciśnięty czosnek, ketchup, przyprawy. Dokładnie wymieszać i wypełnić przygotowane wcześniej papryki.
Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać bulionem.
Piec ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. Pod koniec pieczenia posypać serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 01.10.2016 18:45
pysznosci mniam
adelajda 01.10.2016 16:51
Dawno nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak